IZJAVA O UPORABI PIŠKOTKOV

Ko obiščete spletno stran, lahko ta spletna stran uporablja spletni brskalnik, ki na računalnik njenega obiskovalca namesti piškotek. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, namenjena shranjevanju informacij. Če uporabnik pozneje znova obišče to spletno stran, lahko spletna stran prebere  podatke na predhodno shranjenem piškotku in tako na primer ugotovi, ali je uporabnik že kdaj obiskal spletno stran in katera področja uporabnika še posebej zanimajo.

Pravna podlaga za uporabo piškotkov je navedena v nemškem Zakonu o regulaciji trgovanja (»GewO«) iz leta 1994, Zakonu o telekomunikacijah iz leta 2003, in Zakonu o varstvu podatkov iz leta 2000.

Preberite več o piškotkih na Wikipedii: https://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Spreminjanje nastavitev piškotkov:

V nastavitvah spletnega brskalnika lahko določite, kako naj spletni brskalnik obravnava piškotke, zlasti glede tega, ali naj bodo piškotki omogočeni ali onemogočeni. Od spletnega brskalnika je odvisno, kje natančno najdete te nastavitve. Podrobne informacije lahko poiščete z uporabo funkcije pomoči v vašem spletnem brskalniku. Če je uporaba piškotkov omejena, je v določenih okoliščinah popolna funkcionalnost naše spletne strani onemogočena.

Skoči na vrh